HTML

Linkek

Friss topikok

  • ciel: akkor ez a "költse gyógyszerre" tipikus esete? (2017.11.28. 11:12) Svájci kedvezmények
  • domar: @igyli: Köszönöm a teljeskörű tájékoztatást:) (2015.07.23. 12:12) Kisokos
  • igyli: @domar: írtam gyorsan egy kis összefoglaló posztot: igyli.blog.hu/2015/07/22/kisokos_312 (2015.07.22. 14:32) Német, mint második nyelv
  • rosal: őszintén nem is vártam más eredményt. Aki műfordítja a locsolóverset, annak minimum 5.5 a németje.... (2015.02.15. 18:02) Az első érdemjegy
  • csimar: Nem tudom ki a nagyobb HŐS!? Pici Igyli, hogy ilyen ügyesen megoldotta ezt a helyzetet vagy Ti, h... (2015.01.16. 12:55) Mélyponton

igyliék svájci kalandjai

2015.11.02. 11:34 igyli

Rezsicsökkentés inverz

Címkék: egészségügy svájc biztosítás

Már éppen megörültem, hogy kis falunkban jövőre az áram ára csökkenni fog, mégpedig 4%-kal. Annak ellenére, hogy a hálózathasználati díj növekszik, magát az áramot alacsonyabb áron tudja beszerezni a falu, szóval összességében olcsóbbá válik, juppííí.

Ezek után ma kaptam egy levelet a comparis.ch-ról, hogy itt az ideje összehasonlítgatni a jövő évi egészségbiztosítási tarifákat, így gyorsan bepöyögtem a szükséges adatokat, és... egyből leesett az állam, majdnem három ezer frankkal drágulna az éves biztosításunk jövőre, ha nem váltok biztosítót. Ez úgy 50 százalékos emelés, elég durván hangzik, nem?

Kis kutakodás után találtam némi információt. 

- Eszerint volt egy kis probléma az eddigi levonásokkal, néhány kantonban a lakók arányaiban túl keveset, máshol meg sokat fizettek, és most a következő három évben plusz befizetéseket kell tenni. Hogy a biztosítók ezt áthárítják-e vagy sem, az nagyjából az ő döntésük.

- Hát így esett, hogy a gyerekek kb. 60 frankos havidíja (per gyerek per hónap) jövőre 100 frank feletti lesz. Hopp. A comparis szerint a legdurvább drágulás 72,2%-os. Igen, ez bizony pont a mi esetünk. Hurrá!

Idén úgy néz ki nem ússzuk meg a biztosítóváltást. Egyébként nem tudom ez a folyamat mennyire fenntartható. Amióta itt lakunk, az egészségbiztosításunk szinte mindig 5-10%-kal drágább lett. Mindezt úgy, hogy egyébként viszont szinte nulla az infláció (vagy éppen defláció van), szóval a fizetések pl. ehhez mérten emelkednek. Egy idő után az már nem lesz annyira vicces.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyli.blog.hu/api/trackback/id/tr248043800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása