HTML

Linkek

Friss topikok

  • ciel: akkor ez a "költse gyógyszerre" tipikus esete? (2017.11.28. 11:12) Svájci kedvezmények
  • domar: @igyli: Köszönöm a teljeskörű tájékoztatást:) (2015.07.23. 12:12) Kisokos
  • igyli: @domar: írtam gyorsan egy kis összefoglaló posztot: igyli.blog.hu/2015/07/22/kisokos_312 (2015.07.22. 14:32) Német, mint második nyelv
  • rosal: őszintén nem is vártam más eredményt. Aki műfordítja a locsolóverset, annak minimum 5.5 a németje.... (2015.02.15. 18:02) Az első érdemjegy
  • csimar: Nem tudom ki a nagyobb HŐS!? Pici Igyli, hogy ilyen ügyesen megoldotta ezt a helyzetet vagy Ti, h... (2015.01.16. 12:55) Mélyponton

igyliék svájci kalandjai

2015.11.01. 21:27 igyli

Halloween 2.0

Címkék: halloween gyerekek svájc

A tavalyelőtti halloweenos élmények után idén (tavaly valami miatt ez elmaradt) rettegve vártam az újabb élményeket. Szerencsére Igyli-lányka szülinapi bulija pont tegnap volt, így reméltem, hogy a vendég-gyereksereg bűvöletében majd jól elfelejtődik a dolog. Persze, éppen az ellenkezője történt: a mieink a vendég gyerekekkel együtt jelentek meg egyszer csak a felnőtt-szekcióban, hogy akkor ők most mennének halloweenozni. Ajjajj! Nagyon nem készültünk jelmezzel, így aztán Frau Igyli improvizált arcfestést és ruhákat, igazán ügyesen. A szükséges egyeztetések után a biztonság kedvéért kaptak egy elemlámpát és egy mobiltelefont is, ki tudja mi történhet alapon.

Jó egy óra múlva tértek vissza, egész jókedvűen, és elég sok cukorkával megpakolva (hurrá :/ gumicukor). Elmondásuk szerint három ismeretlen helyre csöngettek be, és mindegyiknél ajtót is nyitottak, és kaptak is valamit! Teljesen megdöbbentő. Bár az is lehet, hogy amerre indultak, arra újabb építésű házak vannak, és talán ott inkább fiatalok laknak, bár - mint a múltkori esetekből tudjuk -, ez nem garancia semmire. Ezen kívül még Igyli-fiú osztálytársinál jártak, ott nyilván egyszerűbb a helyzet, szóval szerencsére minden simán ment.

A másik oldalról nézve, mi itthon a vendég szülőkkel jót beszélgettünk közben, és azért hozzánk is beállított 3-4 banda, köztük még egy angolul beszélő ismeretlen család is kisebb gyerekekkel, szóval idén egész pozitívan alakult az esemény. Most jut csak eszembe, hogy délután tettünk ki töklámpásokat is az ajtónk elé (a Magyarországról hozott kék sütőtök mellé :)), nyilván ez segített felismerni a "halloween-friendly" házunkat.

Sőt, a héten még az iskolában is tanultak halloweenról, a fiatalabb tanárnéni (aki mellesleg egy amatőr színi társulatban is játszik - rémisztő egy kultúrális fertő(!), lásd Schweizermacher) elmesélte nekik, hogy honnan ered ez az egész, és ezért jár egy plusz pont neki. (A másik tanárnénijéből - aki olyan brutálisan tud nézni, hogy még én is legszívesebben szűkölve menekültem volna el előle az Elternabenden - ezt nem annyira nézném ki.)

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyli.blog.hu/api/trackback/id/tr938042432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása