HTML

Linkek

Friss topikok

  • ciel: akkor ez a "költse gyógyszerre" tipikus esete? (2017.11.28. 11:12) Svájci kedvezmények
  • domar: @igyli: Köszönöm a teljeskörű tájékoztatást:) (2015.07.23. 12:12) Kisokos
  • igyli: @domar: írtam gyorsan egy kis összefoglaló posztot: igyli.blog.hu/2015/07/22/kisokos_312 (2015.07.22. 14:32) Német, mint második nyelv
  • rosal: őszintén nem is vártam más eredményt. Aki műfordítja a locsolóverset, annak minimum 5.5 a németje.... (2015.02.15. 18:02) Az első érdemjegy
  • csimar: Nem tudom ki a nagyobb HŐS!? Pici Igyli, hogy ilyen ügyesen megoldotta ezt a helyzetet vagy Ti, h... (2015.01.16. 12:55) Mélyponton

igyliék svájci kalandjai

2011.07.21. 14:07 igyliné

Apfelwähe - svájci almás süti

Címkék: édesség recept sütés svájcban háztartás

Hozzávalók: 

 

  • 3-4 pucolt, vékonyabb szeletekre vágott alma
  • 1 csomag vajastészta (Kuchenteig) vagy leveles tészta ...de a vajas az igazi :)
  • kis zsemlemorzsa

A krémhez:

 

  • 1 tojás
  • 2 dl tej
  • 1 dl tejszín
  • 1-2 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál cukor

 

Elkészítése:

Egy tepsit (az enyém kör alakú, 28 cm átmérőjű, 2 cm magas) kivajazunk és zsemlemorzsával megszórjuk. Beletesszük a készen vett tésztát (ügyesebbek, rendesebb házasszonykák maguk is készíthetnek vajastésztát vagy leveles tésztát, de ameddig meg is lehet venni készen, addig én neki nem állok, az tuti.) Az eredeti recept szerint kicsit böködjük meg a tésztát villával. Nos, ezt én mindig elfelejtem...

A tésztát szépre igazítjuk a tepsi szélén. Belerakjuk az almát, mindenhova jusson. Majd a tojást, cukrot, lisztet, tejet, tejszínt csomómentesre elkeverjük egy edényben (én lisztből 2 evőkanállal szoktam rakni), majd beleüntjük a tepsibe, az almára. Sütőben 180 fokon, légkeverésen kb. 25 percig sütjük. Még melegen tálaljuk.

Azért szeretem, mert egyszerű és finom. Az ebéd elején elkészítem, ebéd alatt sül, majd desszertként kínálom. A maradék tésztából pedig kukacot gyúrhatnak a gyerekek :).

Az eredeti recept azt írja, hogy "mindegy milyen alma, csak ne savanyú legyen". Nos, mondanom se kell, hogy a férjemnek a legsavanyúbb nyári almából ízlett a legjobban :).

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://igyli.blog.hu/api/trackback/id/tr993086369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jessz, köszönöm. :D
Amúgy meg:
voltam Ausztriában. Attól eltekintve, hogy némettudásom morzsái olykor szánalmasan kevésnek bizonyultak, egész jó volt. De nem ez a lényeg most, hanem hogy volt ott egy gyerkőc, akivel együtt kellett élnem, és éppen annyi idős volt, mint idősebb porontyotok.
ÖSSZEHASONLÍTHATATLAN. (De persze azért én mégis összehasonlítom. :D)
Nem tudom, talán Ausztriában nem divat a gyereknevelés, vagy esetleg a nemes katolikus szellemben nevelt gyerekre nem szólunk rá, amikor olyan dolgokat művel, hogy az már a társadalom elleni erőszak, mindenesetre az ördögfiókával való foglalkozásom minden pillanatában visszasírtam a ti gyerekeiteket. Főleg az idősebbel hasonlítgattam össze, mondván, hogy egykorúak.
Most nem regélek el mindent, fölösleges is meg minden, csak annyi a lényege az egésznek, hogy SZERETEM A GYEREKEITEKET, aranyosak, okosak és tényleg nagyon okosak, és jól neveltek (több alfejezetben taglalhatnám, hogy pontosan miben nyilvánul meg az, hogy sokkal illedelmesebbek, mint az átlag osztrák gyerekek egy Bécs külvárosában található oviban) --- és nem osztrák kiejtéssel bömbölnek a fülembe 140 decibellel, hogy a McDonaldsba akarnak menni sofort.
Szóval legyetek büszkék rájuk. :D
Minden jót, puszilom az egész családot :)
süti beállítások módosítása