HTML

Linkek

Friss topikok

  • ciel: akkor ez a "költse gyógyszerre" tipikus esete? (2017.11.28. 11:12) Svájci kedvezmények
  • domar: @igyli: Köszönöm a teljeskörű tájékoztatást:) (2015.07.23. 12:12) Kisokos
  • igyli: @domar: írtam gyorsan egy kis összefoglaló posztot: igyli.blog.hu/2015/07/22/kisokos_312 (2015.07.22. 14:32) Német, mint második nyelv
  • rosal: őszintén nem is vártam más eredményt. Aki műfordítja a locsolóverset, annak minimum 5.5 a németje.... (2015.02.15. 18:02) Az első érdemjegy
  • csimar: Nem tudom ki a nagyobb HŐS!? Pici Igyli, hogy ilyen ügyesen megoldotta ezt a helyzetet vagy Ti, h... (2015.01.16. 12:55) Mélyponton

igyliék svájci kalandjai

2012.02.26. 21:50 igyliné

Snowboarddal a mellrák ellen

Hatalmas dolog történt életünkben: Herr Igylivel beinvesztáltunk mindkettőnknek egy-egy télisport szettbe. Ez kizárólag svájci életünk miatt történhetett meg, mert 20 percnyire lakunk egy gyönyörű síelő helytől és itt mindenki tud síelni vagy snowboardozni. Az iskolásokat a sportszünetben elviszik a hegyekbe, belegondolva a lényegbe: itt azért van 2 hét szünet, hogy a családok menjenek el (!) síelni. Fiunknak kölcsönöztünk erre a szezonra egy síszettet és el is vittük síiskolába. Mi nem tudjuk megtanítani síelni, ne legyen hátrányban emiatt azokhoz képest, akik síléccel a lábukon jöttek a világra.

Jött az ötlet, hogy mi lenne, ha mi is vennénk felszerelést magunknak? Miért ne?! Aztán belegondoltam, hogy 2 síléc + 2 bot + 2 sícipő, amiben alig lehet már léc nélkül is közlekedni, ez sok nekem. Mi lenne, ha inkább snowboardoznék? Az csak 2 cipő + egy lap, a cipő pedig nem olyan holdjáró, el lehet benne jutni A-ból B-be anélkül, hogy ne fogyjon el az amúgy sem sok sportra szánt energiám.

El is mentünk és vettünk nekem snowboardot hozzá való cipővel. A következő szempontjaim voltak:
-olcsó legyen 
-annál is olcsóbb legyen.

Kiválasztott nekem egyet a -remélem- hozzáértő eladó: kezdő-női-snowboard. Na most ennek a színei ... ehhh, kértem mutasson egy olyan színűt, amitől nem vagyok rosszul ha ránézek. Megmutatta, sőt, nagyon is ajánlotta, aztán megfordította, ahonnan az árcédula meredt rám. Kidülledt szemekkel mereven bámultam a 200 frankkal drágább deszkára, ami szinte csak annyiban különbözött az előzőtől, hogy rá lehet nézni. "Jó lesz nekem az előző", mondtam, majd reméltem belepi a hó miközben nagy sebességgel csúszok lefele a fekete pályáról.
Cipőválasztáshoz érkeztünk, egyből az akciós cipők közé vetettem magam, ahol egy fekete alapon ciklámen virágocskás cipő árválkodott leárazva. Hihetetlen módon jó lett rám, pedig 3 számmal nagyobb van ráírva, mint a rendes cipőim mérete. Hmmm, akkor lehet, hogy a 10 frankos használt cipő az internetről nem is lett volna jó rám?

A deszkához kötés is járt, aminek az elkészüléséig pár napot várni kellett. Ezalatt Herr Igyli bevásárolt magának egy síszettet, Ő már síelt sikeresen párszor, neki indokolt egy jó szett vásárlása. Szép és jó lett a felszerelése.

Eljött a nap, amikor Herr Igyli hazahozta a snowboardom: uramatyám!!! Nem elég, hogy a színe lila-wc.kék-sárga-leírhatatlanáranyalatúzöld és a deszka tetején egy mellrák elleni logo díszeleg, ehhez egy rózsaszín kötést sikerült kapnom. Sebaj, a ciklámen virágocskás cipőmmel jól mutat majd! ...síruhám még ezelőtt kb. 6 éve vettem: piros gatya, narancssárga dzseki. De még ez nem minden: Herr Igyli még bukósisakot is vett, féltve saját és felesége fejecskéjét és az én nagy fejemre egy nagggyonkék bukósisak került. Azt hiszem engem találnak meg elsőkét ha lavina szaladna a pályára! Herr Igyli szerint a lavina inkább visszagurul, ha meglátja ezt a színkavalkádot...

Izgatottan vártam a hétvégét. Megnéztem a youtube-on pár snowboard oktatófilmet, meg fiatal fickókat, akik egy hegy tetéjőről jönnek le sziklákon keresztül vidáman snowboarddal. "Menni fog"...

Ment is!!! :) Igaz mindenkinek normális színű cucca volt körülöttem, de vidáman csúsztam lefelé az egyébként majdnem sík szakaszon, és jól éreztem magam! ...remélem látták azt a logót és nőtársaim el is mennek rákszűrésre még a héten :)!

Nem sportoltam sosem, sok közös családi programot találunk ki Herr Igylivel, de ezek közül a kirándulás az egyetlen, ami sportosnak mondható. Most annyira büszke vagyok magunkra: pár év, és lesz egy sportos program, ahova együtt indulhatunk el. Persze tudom, hogy otthagynak majd mint a fene, ki akarna a lüke anyjával együtt síelni -"tök égő vagy anya" :) - de most azt érzem, hogy tettünk valamit Herr Igylivel annak érdekében, hogy sportkedvelővé nevelhessük gyerekeink.

Aztán ha eljön az ideje és együtt csúszik a család lefelé a hegyről, majd hátulról csodálom az én gyönyörű, ügyes gyerekeim :).

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://igyli.blog.hu/api/trackback/id/tr164212083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Így is mosolyra késztetett a színkavalkád, de szívesen meg is nézném :))
Egyébként őszintén örülök és büszke vagyok Rátok, hogy "elindultatok" a havas lejtőkön. Jövőre remélem együtt tudunk száguldani!
@csimar: Én is nagyon remélem!!! :)
nagyon jó, csak...
fotókat!!! :)))
A lavinákat szeretném csak elüldözni, nem az olvasókat :)
süti beállítások módosítása